Blog > Komentarze do wpisu
Kotlety z grochu

1 szklanka grochu w połówkach,

3 łyżki mąki,

Sól

Pieprz do smaku.

Groch moczyć przez noc. Gotować do miękkości ok. 40 min., odsączyć i zmielić. Dodać sól, pieprz i tyle mąki, aby ciasto było zwarte. Formować kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju ok. 5 min.

czwartek, 19 listopada 2009, slq1

Polecane wpisy

  • Kotleciki z farszu sojowego i ziemniaków

     SKŁADNIKI suchy farsz sojowy ca 130 g 6 szt. ugotowanych ziemniaków połówka cebuli niewielka garstka zielonej pietruszki gałka muszkatołowa, pieprz, só

  • Kokosowe (nie)żeberka

    Składniki: kotlety sojowe (ilość sztuk zależna od zapotrzebowania) orzech kokosowy, z którego wypite zostało mleczko sól, pieprz, sos sojowy, przyprawa ziołowa

  • Kotleciki z cieciorki

    zamoczyć ziarno ciecierzycy na noc, żeby zmiękło następnego dnia zmielić dokładnie blenderem dodać przypraw: jarzynki, pieprzu, koperku, tymianku lub jakie kto

Weganizm Weganizm

Weganizm