Blog > Komentarze do wpisu
WEGAŃSKIE LODY niskokaloryczne

2 porcje:

3-4 banany, nie przejrzałe

garść kwaskowatych owoców typu maliny, truskawki, jeżyny

Przygotowanie:

Banany pokroić w talarki i zamrozić. Maliny lub inne z wymienionych owoców zamrozić również lub kupić już zamrożone.

Polecam, by zamrozić parę torebek z pokrojonymi bananami i wyciągać je z zamrażalki kiedy np. pojawią się niezapowiedzenia goście.

Zamrożone owoce wyłożyć na talerz i gdy trochę rozmrożą się, zmiksować razem. Gdy mamy mało czasu do podania lodowa, a są one zbyt zmrożone, można dodać parę kropli sojowego mleka lub sojowej śmietany albo porostu zimnej wody.

Na koniec, lody można posypać wiorkami kokosowymi lekko sprażonymi na patelni bez tłuszczu.

Smacznego!

niedziela, 29 listopada 2009, slq1

Polecane wpisy

Weganizm Weganizm

Weganizm