Blog > Komentarze do wpisu
Wegańska pasta z zielonego groszku

Składniki:

  • Puszka zielonego groszku
  • Oliwa lub olej (najlepiej tłoczone na zimno)
  • Sól, pieprz
  • Ogórki konserwowe
  • Musztarda
  • Koperek, pietruszka (najlepiej świeże)

Sposób przygotowania:

Odlać wodę z groszku. Groszek zmiksować dodając 2-3 łyżeczki oliwy (by zapewnić gładkość paście). Dodać przyprawy do smaku: sól, pieprz, 2 łyżeczki musztardy. Wszystko wymieszać  razem. Posiekać zieleninę i dodać do pasty oraz drobniutko pokrojone  3 ogórki konserwowe. Wszystko znów wymieszać.

czwartek, 19 listopada 2009, slq1

Polecane wpisy

  • Brukselka inaczej

    brukselka orzechy włoskie pomarańcza cieciorka- niekoniecznie oliwa limonka (Ilość składników dowolna)  Brukselkę ugotować niezbyt miękko w dobrze osolo

  • Pasztet wegański

     Składniki: 300 g tofu ½ buraka 2 marchwie 2 cebule 2 dkg ziaren słonecznika (łuskanego) 3 ząbki czosnku 30 dkg pieczarek lub innych grzybów 2 łyże

  • Pasta do chleba z pestek dyni

    Składniki: Pestki dyni Oliwa z oliwek Sól Suszony, drobno zmielony czosnek Sposób przygotowania: Obrane ze skórki pestki dyni zblendować z oliwą z oliwek i prz

Weganizm Weganizm

Weganizm