Blog > Komentarze do wpisu
Wegański pęczak z bakaliami

1 szklanka kaszy jęczmiennej Pęczak

2,5 szklanki wody

50 g rodzynek

50 g kokosu

2 utarte jabłka

1 łyżka oleju.

Do gotującej wody wsypać kaszę, rodzynki i kokos. Przykryć i gotować na małym ogniu 30 min. Dodać olej i utarte jabłka, wymieszać.

środa, 25 listopada 2009, slq1

Polecane wpisy

  • Deser jabłkowy

    Składniki: 3 jabłka filiżanka wiórków kokosowych 2 filiżanki pestek słonecznika syrop z agawy cytryna laska wanilii cynamon Pestki słonecznika zamoczyć na noc,

  • Deser na zimno

    Składniki: zamrożone kostki mango banan mrożone maliny marakuja mango Miksujemy składniki (z wyjątkiem marakui i mango), otrzymaną masę przekładamy do miseczki

  • Kuleczki daktylowe

    Składniki: 7 świeżych daktyli (masa daktylowa) 2 łyżki kakao łyżka wiórków kokosowych Sposób przygotowania: Wypestkowane daktyle wymieszać z kakao i wi

Weganizm Weganizm

Weganizm