Blog > Komentarze do wpisu
Wegańskie kotleciki

Kotleciki z kaszy gryczanej:

Składniki:

  • Kasza gryczana (jedna torebka)
  • Bułka tarta
  • Olej, oliwa do smażenia
  • Cebula
  • Przyprawy- sól, pieprz, majeranek

Sposób przygotowania:

Ugotować kaszę gryczaną. Podsmażyć na patelni, drobno pokrojoną cebulkę. Wymieszać wszystko razem. Dodać przyprawy. Wymieszać. Dodać tyle bułki tartej, żeby można było formować małe kotleciki. Uformowane kotleciki obtaczamy w bułce tartej i wkładamy na patelnię na rozgrzaną oliwę, olej. Smażymy z obu stron, aż do przyrumienienia.

Podajemy z ryżem, sosem pomidorowym, pieczarkowym lub koperkowym bądź tylko polane keczupem i surówką z sałaty.

Możemy także kłaść na chleb.

czwartek, 19 listopada 2009, slq1

Polecane wpisy

  • Kotleciki z farszu sojowego i ziemniaków

     SKŁADNIKI suchy farsz sojowy ca 130 g 6 szt. ugotowanych ziemniaków połówka cebuli niewielka garstka zielonej pietruszki gałka muszkatołowa, pieprz, só

  • Kokosowe (nie)żeberka

    Składniki: kotlety sojowe (ilość sztuk zależna od zapotrzebowania) orzech kokosowy, z którego wypite zostało mleczko sól, pieprz, sos sojowy, przyprawa ziołowa

  • Kotleciki z cieciorki

    zamoczyć ziarno ciecierzycy na noc, żeby zmiękło następnego dnia zmielić dokładnie blenderem dodać przypraw: jarzynki, pieprzu, koperku, tymianku lub jakie kto

Weganizm Weganizm

Weganizm