Blog > Komentarze do wpisu
Wegańska jajecznica z tofu

2 opakowania tofu naturalnego zgnieść widelcem na papkę.

Usmażyć cebulę na oleju, aby była szklista, dodać zgniecione tofu, zgnieciony ząbek czosnku, odrobinę sosu sojowego, szczyptę kurkumy, szczyptę soli oraz pieprzu.

Mieszać na patelni, aż przybierze równy żółty kolor, a tofu się trochę przypiecze.

Pycha! Proste szybkie danie.

czwartek, 07 stycznia 2010, slq1

Polecane wpisy

  • Tofucznica

    Składniki: 1 kostka tofu 1/2 cebuli sól, pieprz świeżutki szczypiorek oliwa do smażenia ew. kurkuma* Na patelni podgrzewamy odrobinę oliwy, wrzucamy pokrojona c

  • Wegańska jajecznica

    Skła dniki 1 opakowanie tofu pół zielonej cukinii pół żółtej cukinii k aw ałeczek białej kapusty czerwona słodka papryka ze słoiczka olej sos sojowy pieprz, mie

  • Wegańska jajecznica z pieczarkami

    Nastepna wersja jajecznicy z tofu: (porcja dla 4 osób) Składniki: ¼ kg pieczarek 2 kostki tofu oliwa przprawy: sól, pieprz, kurkuma, jarzynka Przygotowanie

Weganizm Weganizm

Weganizm