Blog > Komentarze do wpisu
Wegańskie ciasto daktylowe

.

100 g wegańskiej margaryny

90 g cukru

250 g mąki

łyżeczka proszku do pieczenia

Połączyć ze sobą te składniki.

150 ml gorącego sojowego mleka lub wody zalać 90g posiekanych orzechów włoskich i 250 g pokrojonych daktyli.

Do masy mącznej dodać orzechy i daktyle z mlekiem, w którym były moczone. Wszystko wymieszać i nałożyć do formy. Piec w temperaturze ok. 200 stopni przez około godzinę lub trochę dłużej. Można sprawdzić drewnianym patyczkiem, czy się upiekło.

sobota, 09 stycznia 2010, slq1

Polecane wpisy

  • Sernik z tofu na zimno

    Składniki: 2 - 2,5 paczki silken tofu o wadze 375-400 g 13 sztuk herbatników najchętniej typu "digestive" lub innych mało słodzonych 50 g cukru pudru (można zmn

  • Wegańskie ciasteczka kokosowe

    SKŁADNIKI 50 g wegańskiej margaryny 50 g wegańskiej śmietany 15 dkg cukru 200 g wiórków kokosowych 50 g roztopionej gorzkiej, bezmlecznej czekolady WYKONANIE

  • Ciasteczka karmelowe

    Składniki 100 g wegańskiej margaryny lub wegańskiego masła 100 g cukru lub mniej 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka syropu np. z agawy 140 g pszennej mąki 1 łyże

Weganizm Weganizm

Weganizm