Blog > Komentarze do wpisu
Wegańskie spaghetti

Składniki:

  • 2-3 łyżki kaparów
  • 5 ząbków czosnku
  • 15-20 szt. posiekanych czarnych oliwek,
  • papryka, chili, oregano albo bazylia
  • 2 puszki pomidorów prasowanych lub krojonych w kostkę, najlepiej o smaku czosnkowym lub z bazylią
  • 0,5 kg makaronu rurki
  • oliwa do smażenia
  • sól, czarny pieprz

Sposób przygotowania:

Ugotować makaron wg przepisu.

Kapary, czosnek i oliwki podsmażyć krótko na oliwie, wlać pomidory, dodać wszystkie przyprawy i podgotować chwilę.

Na koniec wyłożyć makaron do salaterki, zalać sosem i  wymieszać.

Potrawa bardzo szybka w przygotowaniu i smaczna.

wtorek, 12 stycznia 2010, slq1

Polecane wpisy

Weganizm Weganizm

Weganizm