Blog > Komentarze do wpisu
Wegańska jajecznica z pieczarkami

Nastepna wersja jajecznicy z tofu:

(porcja dla 4 osób)

Składniki:

¼ kg pieczarek

2 kostki tofu

oliwa

przprawy: sól, pieprz, kurkuma, jarzynka

Przygotowanie:

Rozdrabniamy tofu na miazgę widelcem, nastepnie myjemy i kroimy pieczarki. Przysmażamy na oleju pieczarki, żeby się zarumieniły, dorzucamy przyprawy (kurkuma nada potrawie kolor żółty, wrzucamy rozdrobnione tofu i mieszamy. Smażymy jeszcze kilka minut, aby tofu się przyrumieniło. Można jeść na ciepło lub jako pastę do chleba na zimno.

niedziela, 14 lutego 2010, slq1

Polecane wpisy

  • Tofucznica

    Składniki: 1 kostka tofu 1/2 cebuli sól, pieprz świeżutki szczypiorek oliwa do smażenia ew. kurkuma* Na patelni podgrzewamy odrobinę oliwy, wrzucamy pokrojona c

  • Wegańska jajecznica

    Skła dniki 1 opakowanie tofu pół zielonej cukinii pół żółtej cukinii k aw ałeczek białej kapusty czerwona słodka papryka ze słoiczka olej sos sojowy pieprz, mie

  • Wegańska jajecznica z tofu

    2 opakowania tofu naturalnego zgnieść widelcem na papkę. Usmażyć cebulę na oleju, aby była szklista, dodać zgniecione tofu, zgnieciony ząbek czosnku, odrobinę s

Weganizm Weganizm

Weganizm