Blog > Komentarze do wpisu
Wegański makaron z warzywami korzeniowymi


Składniki (2 porcje)

  • 1 marchew
  • 1/4 średniego selera
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1 cebula
  • oliwa
  • 1 pomidor (dojrzały)
  • 0,5 łyżeczki estragonu
  • 1 łyżeczka mąki
  • sól, pieprz
  • 100 ml mleka sojowego lub ryżowego

Sposób przygotowania:

Obrać warzywa i zetrzeć na grubej tarce lub pokroić w cienkie paski. Cebulę pokroić w plastry. Następnie wszystkie warzywa podsmażyć na oliwie. Dołożyć pokrojonego drobno pomidora oraz doprawić solą, pieprzem, estragonem. Posypać całość mąką i zalać mlekiem, podgrzewać jeszcze parę chwil.

Podawać z makaronem.

czwartek, 04 lutego 2010, slq1

Polecane wpisy

Weganizm Weganizm

Weganizm