Blog > Komentarze do wpisu
Wspaniała czekolada daktylowa (bez cukru)

SKŁADNIKI

200 g orzechów nerkowców

200 g wypestkowanych daktyli

2 łyżki kakao (najchętniej surowe)

2 łyżki oleju kokosowego

100 g migdałów

50 g suszonych owoców goji lub suszonych czarnych jagód

100 g kruszonego ziarna kakaowego nibs (najlepiej surowego)

Orzechy nerkowce, zamoczone na najmniej 1 godzinę i odsączone, zmiksować z daktylami, kakao i olejem kokosowym. Kiedy masa będzie gładka, dodać kruszone ziarna kakao, suszone owoce goji lub jagody i posiekane migdały. Wymieszać. Wyłożyć ciasto na niedużą blachę, pokrytą papierem do pieczenia , wyrównać i wstawić do lodówki, by stężało.


 

 

piątek, 26 marca 2010, slq1

Polecane wpisy

  • Kulki czekoladowe

    Składniki: 1 tabliczka czekolady wegańskiej gorzkiej 1/2 szklanki cukru brązowego 1/2 szklanki mleka roślinnego paczka amarantusa ekspandowanego (dmuchanego) M

  • Nutella

    Składniki: Orzechy laskowe Syrop z agawy Kakao (najlepiej surowe) Sposób przygotowania: Orzechy laskowe zmielić bardzo drobno w młynku do kawy. Powstałą mączkę

  • Surowa czekolada II

    Słodkasurowa czekolada z migdałami: 50 g masła kakaowego 50 g surowej masy kakaowej pół szklanki rodzynek ¼ szklanki posiekanych migdałów ¼ szklanki k

Weganizm Weganizm

Weganizm