Blog > Komentarze do wpisu
Dżem pomarańczowy słodzony figami

SKŁADNIKI

1kg pomarańczy
4- 8 fig /w zależności od smaku pomarańczy/

mały kawałek świeżego imbiru

1-paczka żelfixu /środek żelujący z pektyn/

¾ szklanki wody.

Pomarańcze obrane ze skórki i białych osłonek zmiksować z figami i zagotować. W tym czasie do wody dodać drobno pokrojony imbir i skórki i gotować około 10 min.

Następnie wyjąć skórki i imbir, a pozostałą wodę połączyć z paczką żelfixu i zmiksowanymi pomarańczami. Wszystko dobrze wymieszać i gotować przez następne 1,5 min.

Dżem najlepiej smakuje ze świeżą grahamką i wegańskim masłem.

poniedziałek, 17 maja 2010, slq1

Polecane wpisy

  • Jak oczyścić organizm z metali ciężkich za pomocą zieleniny

    Metale ciężkie, z którymi mamy kontakt od najwcześniejszych lat (w pożywieniu, powietrzu, zabawkach, naczyniach, itd.) odkładają się w naszym organizmie, a dokł

  • Mus Jabłkowy

    Składniki: 15 dojrzałych jabłek ekologicznych 2 zielono-szare gruszki ekologiczne 1 kawałek imbiru o przekroju ca 1 cm 10 szt. goździków filiżanka wody szczypta

  • Prosty Dżem Śliwkowy

    Sezon śliwkowy niemal zbliża się ku końcowi, więc spieszę podzielić się moim przepisem na dżem śliwkowy, choć każdy inny owoc pasowałby tak samo dobrze. Próbowa

Weganizm Weganizm

Weganizm