Blog > Komentarze do wpisu
Serek z nerkowców a’la topiony

Składniki:

  • 10 dkg nerkowców
  • sok z całej cytryny
  • 2 płatki suszonego ugotowanego pomidora (można też użyć suszonych pomidorów w oliwie)
  • 6-8 oliwek
  • pieprz ziołowy
  • sól
  • woda

Sposób przyrządzenia:

Nerkowce zmiksować, przełożyć do garnuszka, wlać sok z całej cytryny, dodać trochę wody i gotować stale mieszając, i dodając trochę wody, jeśli masa będzie zbyt gęsta, uważać, żeby nie przypalić. Gotować chwilę, aż masa nabierze konsystencji topionego serka. Zestawić z ognia i dodać zmiksowanego pomidora z oliwkami, i wszystko doprawić solą i pieprzem ziołowym.


 


środa, 23 czerwca 2010, slq1

Polecane wpisy

Komentarze
2010/06/24 09:46:35
wielką mam ochotę na taki serek. nerkowce to moje ulubione orzechy!
-
2010/06/26 21:42:31
zeby jeszcze ktoś to zrobił i podał

Weganizm Weganizm

Weganizm