Blog > Komentarze do wpisu
Zupa z fasoli mung

1.Fasolkę płuczemy i moczymy kilka godzin.

2.Gotujemy do miękkości (ok.15 min.).

3.Odcedzamy.

W garnku (najlepiej z grubym dnem) smażymy na oliwie z oliwek, dodając kolejno :

a) Cebulkę pokrojoną - 2 min.

b) Czosnek zmiażdżony - 1 min.

c) Imbir świeży (lub w proszku) - 1 min.

d) Kurkuma.

e) Marchewkę utartą na grubych oczkach - 2 min.

4. Wsypujemy fasolkę.

5. Dolewamy wrzątek do gęstości w/g uznania.

6.Dodajemy wg uznania sos sojowy.

7. Gotujemy ok. 2-3 min.

8. Wyłączamy gaz i dodajemy pieprz i sok z cytryny do smaku.

Można do smaku posypać świeżą kolendrą.

niedziela, 27 czerwca 2010, slq1

Polecane wpisy

Weganizm Weganizm

Weganizm