Blog > Komentarze do wpisu
Imbirowe żelki wegańskie

Składniki:

*5 dkg imbiru

*2- 5 łyżeczki fruktozy /wg smaku/

* sok z 1 cytryny

* 2 szklanki wody

* 3/4 łyżeczki agaru

Obrany i pokrojony imbir gotować z dwoma szklankami wody przez 20 min., po czym wyjąć imbir, dodać cukier, sok z cytryny i agar rozpuszczony w 50 mil. wody i jeszcze pogotować około 3 min. Następnie gorące wylać na płaski półmisek, i po wystudzeniu pokroić w kostkę.

środa, 07 lipca 2010, slq1

Polecane wpisy

  • Deser jabłkowy

    Składniki: 3 jabłka filiżanka wiórków kokosowych 2 filiżanki pestek słonecznika syrop z agawy cytryna laska wanilii cynamon Pestki słonecznika zamoczyć na noc,

  • Deser na zimno

    Składniki: zamrożone kostki mango banan mrożone maliny marakuja mango Miksujemy składniki (z wyjątkiem marakui i mango), otrzymaną masę przekładamy do miseczki

  • Kuleczki daktylowe

    Składniki: 7 świeżych daktyli (masa daktylowa) 2 łyżki kakao łyżka wiórków kokosowych Sposób przygotowania: Wypestkowane daktyle wymieszać z kakao i wi

Komentarze
2010/07/07 12:31:32
super !
-
2010/07/08 20:35:24
Czy probowałeś kiedyś robić jakieś owocowe?
Pozdrawam
-
2010/07/09 22:11:55
Nie są dobre z owoców :(, przynajmniej nie z samego miąższu owocowego, malinowe są zupełnie miękkie, chyba trzeba by je zrobić z samego soku.
-
2010/07/12 20:58:40
No wlaśnie myslę o zrobieniu z musu owocowego albo soku, jak mi wyjdzie to się pochwalę :-)
-
2010/07/14 00:05:07
Świetnie wychodzą żelki z soku jabłkowego. Nie trzeba nawet dodawać cukru. Można też zrobić żelki z kompotu malinowego albo wiśniowego. Mają piękny kolor.
-
2010/07/27 12:23:13
nie wyszło. nie zastygły :( co zrobiłam źle? (fakt, zamiast fruktozy dałam zwykły cukier)
czy agaru ma być fatycznie tylko 3/4 ŁYŻECZKI, nie łyżki?
-
2010/07/28 16:31:10
jeszcze raz sprobuje je zrobic, nie wiem dlaczego nie wyszły, ale taka ilosc agaru nic nie pomoze. Moze masz stary agar? Ostatnio zamiast cytryny też wyszły z pomaranczami. Dam znać jak zrobię :)
-
2010/07/28 16:37:44
aha, i jeszcze to, że z niektorych owocow nie da sie ich zrobic, np. kiwi nie zastyga. Tak samo maliny nie zastygną, chyba że zrobisz z kompotu.
-
2010/07/29 14:12:02
może też ilość cukru może wpłynąć na zastyganie?

Weganizm Weganizm

Weganizm