Blog > Komentarze do wpisu
Zupa szpinakowa – surowa

Składniki:

  • Garść szpinaku
  • Sos sojowy lub miso (sfermentowana soja)
  • Woda przefiltrowana lub mineralna
  • Koperek
  • Awokado
  • Świeży zielony groszek
  • Oliwki
  • Pestki dyni
  • Pieprz
  • Limonka lub cytryna
  • Oliwka z oliwek
  • Czosnek (do wyboru)

Sposób przygotowania:

Szpinak, sok z połowy limonki, łyżkę miso lub łyżeczkę sosu sojowego mieszamy w blenderze z wodą (około pół szklanki). Celem jest uzyskanie konsystencji nieco zagęszczonej zupy. Do smaku dodajemy odrobinę pieprzu. Jeśli nie mamy sosu sojowego lub miso, możemy wycisnąć ząbek czosnku. Dodajemy także pół łyżeczki oliwy z oliwek.

Wlewamy zawartość do miseczki. Kroimy awokado i koperek, po czym dodajemy do zupy.

Dodajemy również pokrojone oliwki i wcześniej zamoczone na noc pestki dyni.

wtorek, 17 sierpnia 2010, slq1

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: , *.osk.enformatic.pl
2012/12/01 10:13:59
Wow :):)

Weganizm Weganizm

Weganizm