Blog > Komentarze do wpisu
Jesienny makaron ze słodką kapustką

Składniki:

  • Ugotowany makaron
  • kapusta zielona
  • cebula
  • koncentrat pomidorowy
  • przyprawy: tymianek, lubczyk, majeranek, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie.

Sposób wykonania:

Kapustę poszatkować, lekko nasolić i pozostawić na parę minut. W tym czasie usmażyć cebulkę na złoty kolor, odlać wodę z kapusty i dodać do cebulki. Smażyć razem, mieszając (żeby się nie przypaliła, można dolać trochę gotowanej wody) do tego czasu, żeby była miękka i szklista. Na koniec dodać makaron i mieszając, jeszcze chwilę smażyć. Dosypać przypraw: tymianek, lubczyk, majeranek, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie. Dodać koncentrat pomidorowy i chwilę jeszcze mieszać, aby wszystko się połączyło.

wtorek, 05 października 2010, slq1

Polecane wpisy

Weganizm Weganizm

Weganizm