Blog > Komentarze do wpisu
Rozgrzewająca zupa na jesienne chłody

Składniki:

  • 1 mały seler
  • 2 korzenie pietruszki
  • 4 ziemniaki
  • 6 -8 marchwi
  • 3 papryki w różnych kolorach
  • 1 cebula
  • 0,5 pora
  • 0,5 średniej wielkości główki kapusty
  • 1 kartonik prasowanych pomidorów
  • 1 puszka pomidorów w całości
  • ziele angielskie
  • sól, czarny pieprz
  • ostra papryka mielona lub cayenne
  • 3 listki laurowe
  • 2 kostki bulionowe z ekologicznych warzyw
  • zielenina do przybrania

Sposób Wykonania

Wszystkie warzywa pokroić na drobne części np. talarki lub kostkę, kapustę posiekać . Wszystkie warzywa oprócz ziemniaków zalać wodą, dodać przyprawy i gotować, aż będą prawie miękkie, wtedy dołożyć ziemniaki i gotować jeszcze ca 15-25 minut.

Ta zupa jest głównym daniem obiadowym, dlatego też powinna być bardzo gęsta, a poza tym bardzo ostra w smaku.

Podana ilość składników jest przeznaczona na wiele porcji, dlatego zmniejsz je w zależności od tego, ile osób zasiądzie do jedzenia.

wtorek, 19 października 2010, slq1

Polecane wpisy

Komentarze
2010/10/19 11:29:42
no wygląda przepysznie, juz czuję ten zapach....;)

Weganizm Weganizm

Weganizm