Blog > Komentarze do wpisu
Kapusta ze świeżymi grzybami

Składniki

 

  • 1 główka świeżej kapusty, średniej wielkości
  • 70 - 100 dkg świeżych pieczarek lub innych grzybów
  • 1 cebula
  • sól, pieprz, listek laurowy
  • oliwa
  • mała ilość wody

 

Sposób wykonania:

Grzyby oczyścić, ewentualnie obrać ze skórki i umyć. Następnie pokroić na mniejsze części. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Najpierw podsmażyć grzyby na oliwie, gdy większość wody wyparuje z grzybów, dodać przygotowaną uprzednio cebulę. Pokrojoną drobno kapustę wrzucić do garnka z małą ilością wody. Gotować 15 minut, po czym dodać pieczarki, które powinny być lekko brązowe. Dodać wszystkie przyprawy i ew. gdyby smak był zbyt łagodny można dosypać łyżkę przyprawy do bigosu. Gotować, aż kapusta będzie całkiem miękka i nabierze przyjemnego grzybowego smaku.

niedziela, 12 grudnia 2010, slq1

Komentarze
2010/12/12 20:05:44
Poproszę cos ciekawego z quinoa lub kaszą bulgur :)
-
2010/12/12 23:00:42
Mamy jeden przepis na stronie: badzweganinem.blox.pl/2010/06/Makaron-z-cukinii.html,
ale postaramy się coś oryginalnego ugotować :)

Weganizm Weganizm

Weganizm