Blog > Komentarze do wpisu
Kotlety z zielonej soczewicy

Składniki:

  • Zielona soczewica (może być też inny rodzaj – czerwona, brązowa – one szybciej się gotują), pół opakowania.
  • 6 pieczarek
  • 2 cebule
  • Mąka
  • Natka pietruszki
  • Przyprawy – sól, pieprz, ostra papryka
  • Olej do smażenia – oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

  • Ugotować soczewicę.
  • Pokroić drobno pieczarki, cebulę i natkę pietruszki.
  • Można wszystko wymieszać w blenderze lub ugnieść drewnianą łyżką, ręcznie lub jak kto woli.
  • Dodać 3 łyżki mąki i przyprawy.
  • Wszystko razem wymieszać.
  • Lepimy kotleciki. Jeżeli mamy problemy z ich sklejeniem, to możemy dodać jeszcze trochę mąki lub obtoczyć je kolejno w mące tak, żeby się nie rozleciały podczas smażenia.
  • Smażymy z obu stron.
poniedziałek, 13 grudnia 2010, slq1

Polecane wpisy

  • Kotleciki z farszu sojowego i ziemniaków

     SKŁADNIKI suchy farsz sojowy ca 130 g 6 szt. ugotowanych ziemniaków połówka cebuli niewielka garstka zielonej pietruszki gałka muszkatołowa, pieprz, só

  • Kokosowe (nie)żeberka

    Składniki: kotlety sojowe (ilość sztuk zależna od zapotrzebowania) orzech kokosowy, z którego wypite zostało mleczko sól, pieprz, sos sojowy, przyprawa ziołowa

  • Kotleciki z cieciorki

    zamoczyć ziarno ciecierzycy na noc, żeby zmiękło następnego dnia zmielić dokładnie blenderem dodać przypraw: jarzynki, pieprzu, koperku, tymianku lub jakie kto

Weganizm Weganizm

Weganizm