Blog > Komentarze do wpisu
Kutia

1 szkl. pszenicy, najlepiej orkiszowej

1 szkl. maku

1 szkl. bakalii, jakie lubimy

½ puszki mleka kokosowego

Kilka łyżek melasy, jeśli ktoś lubi bardzo słodkie potrawy

Sposób wykonania:

Pszenicę namoczyć na noc i później ugotować (orkiszowa gotuje sie ok. 15-30 minut).

Mak zagotować, odcedzić i zmielić w maszynce lub blenderze.

Bakalie na pół godziny namoczyć (duże można też zmielić).

Połączyć ze sobą zmielony mak, ugotowaną pszenicę, namoczone bakalie i w razie potrzeby dosłodzić melasą. Na koniec rozmieszać z mleczkiem kokosowym.

wtorek, 11 stycznia 2011, slq1

Polecane wpisy

  • Deser jabłkowy

    Składniki: 3 jabłka filiżanka wiórków kokosowych 2 filiżanki pestek słonecznika syrop z agawy cytryna laska wanilii cynamon Pestki słonecznika zamoczyć na noc,

  • Deser na zimno

    Składniki: zamrożone kostki mango banan mrożone maliny marakuja mango Miksujemy składniki (z wyjątkiem marakui i mango), otrzymaną masę przekładamy do miseczki

  • Kuleczki daktylowe

    Składniki: 7 świeżych daktyli (masa daktylowa) 2 łyżki kakao łyżka wiórków kokosowych Sposób przygotowania: Wypestkowane daktyle wymieszać z kakao i wi

Komentarze
2011/01/11 12:12:41
Kutię uwielbiam i robię co roku, ale z mleczkiem kokosowym jeszcze nie próbowałam :)

Weganizm Weganizm

Weganizm