Blog > Komentarze do wpisu
Sok z warzyw organicznie uprawianych

Składniki:

6 marchwi

4 łodyżek selera naciowego

garść natki pietruszki

2 soczyste jabłka

1 pomarańcza obrana

1 burak średniej wielkości

SPOSÓB WYKONANIA

Wszystkie warzywa zamoczyć w mocnym roztworze soli najmniej przez 10 minut. Wyjąć z wody i obrać ze skóry, jeśli warzywa pochodzą z upraw nie organicznych.


Pokroić w mniejsze cząstki, a następnie wkładać kolejno do sokowirówki.

Na zdjęciu brakuje buraka, ponieważ przypomniałam sobie o nim, jak zdjęcia były już gotowe i sok prawie w całości również.


Ważne, by wyciśnięty sok zamieszać, by soki wszystkich warzyw się wymieszały i dały optymalny smak.

środa, 02 lutego 2011, slq1

Polecane wpisy

  • Herbatka ze świeżej mięty na letnie popołudnie

    Popołudniowa herbata ze świeżych liści mięty zaspokoi pragnienie. Mięta ma też właściwości schładzające. Liście mięty zalać wrzątkiem. Wersja RAW - liście mięty

  • Kawa mrożona

    Gorące lato=mrożona kawa... oczywiście tylko dla miłośników kawy...  kawa z ekspresu mleko roślinne (ok. 1/4 szklanki lub mniej) kostki lodu syrop np. z

  • Wielowarstwowy koktajl owocowy

    Składniki: Banany Orzechy nerkowce Kiwi Mango Czereśnie Truskawki Sposób przygotowania: Pierwsza warstwa – banan zmiksowany z kilkoma orzechami nerkowca

Komentarze
Gość: marlena, *.dynamic.chello.pl
2011/02/03 15:37:44
Piekny kolor i samo zdrowie. Chyba zakupie w koncu sokowirowke lub wyciskarke:)
-
Gość: Dalena, *.dynamic.gprs.plus.pl
2012/12/21 14:05:53
Ja też muszę kupić sokowirówkę... i jeszcze blender. W kuchni wegańskiej bez tych sprzętów ani rusz!

Weganizm Weganizm

Weganizm