Blog > Komentarze do wpisu
Kotlety z kapusty pekińskiej

Produkty:

  • mała kapustka pekińska
  • 2 duże lub 4 małe obrane marchewki
  • kaszka kukurydziana lub manna
  • mąka orkiszowa do sklejenia

Sposób wykonania:

Wrzucić kapustę i marchewki do blendera z nożami, żeby się drobno posiekały lub zetrzeć na tarce na drobnych oczkach marchew, a kapustę drobno posiekać. (w blenderze wychodzi wilgotna jednolita masa, czyli to, o co nam chodzi, a poza tym jest błyskawicznie), dodać przyprawy jakie kto lubi, można samą jarzynkę lub sos sojowy, odrobinę pieprzu. Dosypać kilka łyżek kaszki manny lub kukurydzianej i mąki tyle, żeby się skleiło (na próbę jeden kotlet usmażyć i jeśli się rozlatuje, dodać więcej mąki). Jeśli pozwolimy, żeby kaszka napęczniała, to mniej będzie trzeba dosypać mąki, bo kasza też ma właściwości klejące. Uformowane kotleciki smażyć na oliwce.

niedziela, 13 marca 2011, slq1

Polecane wpisy

  • Kotleciki z farszu sojowego i ziemniaków

     SKŁADNIKI suchy farsz sojowy ca 130 g 6 szt. ugotowanych ziemniaków połówka cebuli niewielka garstka zielonej pietruszki gałka muszkatołowa, pieprz, só

  • Kokosowe (nie)żeberka

    Składniki: kotlety sojowe (ilość sztuk zależna od zapotrzebowania) orzech kokosowy, z którego wypite zostało mleczko sól, pieprz, sos sojowy, przyprawa ziołowa

  • Kotleciki z cieciorki

    zamoczyć ziarno ciecierzycy na noc, żeby zmiękło następnego dnia zmielić dokładnie blenderem dodać przypraw: jarzynki, pieprzu, koperku, tymianku lub jakie kto

Komentarze
Gość: kasia-w-kuchni.blogspot.com, *.toya.net.pl
2011/03/14 21:23:43
Surówkę z kapusty i marchewki uwielbiam, ale takich kotletów jeszcze nie próbowałam -na pewno sa pyszne :)

Weganizm Weganizm

Weganizm