Blog > Komentarze do wpisu
Weganski barszcz ukraiński

Składniki:

  • 1 kg gotowanych startych buraków organicznie uprawianych
  • 0,5 glówki świeżej kapusty dowolnie pokrojonej
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 3-4 ziemniaki
  • natka pietruszki
  • 1 kartonik gotowanej fasolki Jaś lub ugotowanej w ilości wg uznania
  • 1 łyżka pasty pomidorowej
  • 1 marchewka, opcjonalnie
  • 2 liście laurowe, ziarenka pieprzu, ziele angielskie, sól
  • warzywny buljon wegański
  • wegańska śmietanka

SPOSÓB WYKONANIA:

Starte buraczki skropić sokiem z cytryny. Zalać wodą, dodać wszystkie przyprawy i gotować pół godziny. Następnie dołożyć kapustę, marchew i cebulę. 20 minut przed końcem dodać ziemniaki i gdy zupa jest prawie gotowa dodać wyciśnięty czosnek, pokrojoną drobno natkę pietruszki i opcjonalnie śmietankę, ktora również można dodawać bezpośrednio na talerzu.


niedziela, 27 marca 2011, slq1

Polecane wpisy

Komentarze
2011/03/27 15:32:40
mmmmmm :))) i wcale wegańskie gotowanie nie jest takie trudne;)))

Weganizm Weganizm

Weganizm