Blog > Komentarze do wpisu
Kotlety z tofu i sojowego makaronu

Kotlety te mają delikatny, wyjątkowy smak (smakują bardzo nieweganom - można ich nimi kusić zmianą diety).

Składniki:

2 kostki zwykłego tofu

makaron sojowy namoczony we wrzątku (nie gotuje się go, tylko zalewa i po kilku minutach odcedza)

wege jarzynka

przyprawy jak: czosnek, przyprawa włoska

trochę jakiejś mąki do sklejenia: sojowej, grochowej, orkiszowej

oliwa do smażenia.

Makaron już odcedzony należy zgnieść z tofu, aby powstała jednolita masa. Dodać przyprawy i garść mąki do sklejenia (próbować, kiedy się skleja kotlet). Formować małe, płaskie kotleciki i smażyć na oliwce aż się zarumienią. Delikatnie zdejmować łopatką z patelni, żeby się nie rozleciały - jak ostygną, nie będą takie kruche, wtedy wedle potrzeby można je zagrzać lub jeść na zimno z chlebem, czy bułką nawet jako wegeburgery.

sobota, 23 kwietnia 2011, slq1

Polecane wpisy

  • Kotleciki z farszu sojowego i ziemniaków

     SKŁADNIKI suchy farsz sojowy ca 130 g 6 szt. ugotowanych ziemniaków połówka cebuli niewielka garstka zielonej pietruszki gałka muszkatołowa, pieprz, só

  • Kokosowe (nie)żeberka

    Składniki: kotlety sojowe (ilość sztuk zależna od zapotrzebowania) orzech kokosowy, z którego wypite zostało mleczko sól, pieprz, sos sojowy, przyprawa ziołowa

  • Kotleciki z cieciorki

    zamoczyć ziarno ciecierzycy na noc, żeby zmiękło następnego dnia zmielić dokładnie blenderem dodać przypraw: jarzynki, pieprzu, koperku, tymianku lub jakie kto

Weganizm Weganizm

Weganizm