Blog > Komentarze do wpisu
Zupa miso

 To nie jest typowa japońska zupa miso, którą przyrządza się z wodorostów, tofu etc.

 

Składniki:

  • Surowe miso ( sfermentowana soja, dostępna w sklepach ze zdrową żywnością)
  • Opakowanie suszonych warzyw
  • Miąższ z kokosa, najlepiej żeby był bardzo miękki i delikatny
  • Oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Wyjąć miąższ z kokosa i pokroić drobno w podłużne paski.

Zalać przegotowaną wodą ( o temperaturze nie wyższej niż 48 stopni Celsjusza) suszone warzywa.

Gdy suszone warzywa będą już miękkie, odlać wywar i wymieszać razem z 1 łyżką miso.

Wywarem zalać przygotowany wcześniej makaron z kokosa.

Można dodać trochę oliwy z oliwek i posiekanej pietruszki lub kolendry.



niedziela, 01 maja 2011, slq1
Tagi: zupa miso

Polecane wpisy

Komentarze
2011/05/01 18:35:20
Hm nigdy nie jadlam nic z miso, ale widze mnostwo roznych przepisow i musze sie chyba wybrac do delikatesow ekologicznych po ten wynalazek :)
-
2011/05/03 15:34:16
Takiej zupy miso jeszcze nie jadłam, ale zaciekawił mnie strasznie Twój przepis :-)

Weganizm Weganizm

Weganizm