Blog > Komentarze do wpisu
Ciasto marchwiowo-kokosowe

Składniki (na 10 porcji)

  • 3 marchwie
  • 1 dojrzały banan
  • 140 g mąki pszennej grahamki zmieszanej z mąką pszenną zwykłą
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki startego imbiru
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1/3 - 1/2 szkl wegańskiego mleka
  • 10-15 dkg brązowego cukru
  • 100 g oliwy z oliwek
  • 35 g wiórków kokosowych
  • tłuszcz oraz wiórki do posypania formy

 

Nagrzać piekarnik do 175 stopni C. Wysmarować i posypać formę wiórkami.

Marchew oskrobać i zetrzeć na grubej tarce. Zmusować banan za pomocą widelca. Wszystkie suche składniki wsypać do miski. Oliwę wymieszać z mlekiem, po czym zalać suche składniki tą mieszanką oliwy i mleka.

Na koniec dodać marchew, banan oraz wiórki kokosowe wymieszane dokładnie.

Ciasto wylać do formy, piec 30-40 minut. Pozostawić w formie do wystygnięcia.

 



czwartek, 30 czerwca 2011, slq1

Polecane wpisy

Komentarze
2011/06/30 19:43:58
Rewelacja! Ciasto marchewkowe uwielbiam, nigdy nie dodawałam do niego banana- ale spróbuję kolejnym razem :)

Weganizm Weganizm

Weganizm