Blog > Komentarze do wpisu
Zupa krem z papryki i dyni

Składniki:

  • 2 czerwone papryki bio
  • ok. 300 g dyni hokkaido
  • łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • sól do smaku
  • ok. 1/4 szklanki prażonych orzechów nerkowca

Sposób przyrządzenia:

 Paprykę i dynię ugotować w 3 szklankach wody, aby były miękkie. Następnie zmiksować i zetrzeć przez sitko. Zagotować, dodając paprykę w proszku i dodając trochę wody, jeśli zupa wydaje się nam za gęsta. Po zdjęciu z ognia dodać zmielone prażone nerkowce, wymieszać i dodać sól, jeśli jest taka potrzeba. Zupę można podawać z krakersami, chipsami, orzeszkami, pieczywem.



sobota, 18 czerwca 2011, slq1

Polecane wpisy

Komentarze
2011/06/18 15:31:48
Zupka brzmi i wygląda przepysznie ....

Pozdrawiam ;)
-
2011/06/18 17:01:54
Jak tylko znajdę gdzieś dynię to od razu spróbuję taką zupkę :)

Weganizm Weganizm

Weganizm