Blog > Komentarze do wpisu
Rajska sałatka z dragonfruita

 

Dragonfruita jadłam w Tajlandii. Dla mnie to absolutny cud stworzenia. Mocno różowy z zielonymi łuskami, w środku słodziutki biały miąższ z czarnymi pestkami. Wygląda niezwykle. Niestety nie udało mi się go kupić w Polsce, jednak zdarzyła się miła niespodzianka - dostałam go w prezencie od siostry.

 

Wystarczy przekroić owoc na pół i albo wyjadać łyżeczką, albo wydrążyć i zastosować skórkę jako miseczkę do sałatki. W zasadzie sałatkę owocową można podać w skórce różnych owoców, np. arbuza, melona, grapefruita...

W sałatce na zdjęciu wykorzystane zostały następujące owoce:

winogrona, kiwi, arbuz, pomarańcza, dragonfruit. Dragonfruit jest w smaku bardzo delikatny, słodkawy i dobrze się komponuje np. z kwaskowatą pomarańczą.



 

niedziela, 24 lipca 2011, slq1

Polecane wpisy

Komentarze
2011/07/24 11:24:13
3)

Pozdrawiam, Cottie
-
2011/07/24 19:20:09
Wygląda smakowicie:)
-
Gość: Coin-operated boy, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2011/07/27 23:14:35
pierwszy raz się spotykam z nazwą dragonfruit, dla mnie to zawsze była pitahaya ;) zdarza się czasami trafić w marketach, zwłaszcza w auchan, chociaż cenowo trochę zniechęca. mieszkam blisko granicy, więc czasami robię zakupy w Niemczech i wtedy zawsze kupuję
-
Gość: Dalena, *.dynamic.gprs.plus.pl
2012/12/21 13:57:22
Chętnie spróbowałabym tego owocu, ale niestety nigdy nie widziałam go w żadnym sklepie... :(

Weganizm Weganizm

Weganizm