Blog > Komentarze do wpisu
Snacki pomidorowe

Snacki pomidorowe (czyli muffiny na słono)


 

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej graham
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 duże pomidory (ok. 40 dag)
  • kilka pieczarek (ok.10 dag)
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • pół płaskiej łyżeczki pieprzu ziołowego
  • ¼ szklanki nasion dyni (grubo zmielonych)
  • bazylia, oregano lub listki mlecza (opcjonalnie)

 

Sposób przyrządzenia:

 Pieczarki drobno pokroić, pomidory pokroić w małe, cienkie cząstki. Nasiona dyni pokruszyć w młynku do kawy (tylko chwilkę, żeby zostały większe kawałki, np. połówki nasion). W jednej misce zmieszać pomidory, pieczarki, przyprawy (listki, sól, pieprz), olej. W drugiej misce zmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i nasionami dyni. Połączyć składniki z obu naczyń, lekko mieszając. Ciasto układać w papilotkach do muffinów i piec w temperaturze ok. 180 st. C przez około 20 min.

 



czwartek, 21 lipca 2011, slq1

Polecane wpisy

Weganizm Weganizm

Weganizm