Blog > Komentarze do wpisu
Surowa czekolada kokosowa z orzechami brazylijskimi


Bez mleka, bez cukru, a cudownie słodka, smakowita i zdrowa.

Składniki: (w miarę możliwości używamy surowych składników)

  • 50 g masła kakaowego
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 3 łyżki syropu z agawy
  • 4 łyżki kakao w proszku
  • 1 łyżka rodzynek
  • ok. 10 grubo posiekanych orzechów brazylijskich

Sposób przyrządzenia:

Masło kakaowe rozpuścić w temperaturze do 48 st. C. Dodać syrop z agawy, kakao i wymieszać. Dosypać bakalie (rodzynki, wiórki kokosowe, orzechy brazylijskie) i wszystko wymieszać. Przełożyć na talerz i rozprowadzić  tak, by powstała warstwa ok. 7-8 mm. Wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Po wyjęciu kroić nożem na mniejsze kawałki. Przechowywać w lodówce, jeśli jeszcze coś zostanie.




poniedziałek, 04 lipca 2011, slq1

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: charly, *.osadanet.pl
2011/07/04 20:42:04
gdzie można kupić masło kakaowe? ( w necie wyskakuje mi tylko jako krem do ciała itp)
-
2011/07/04 23:20:40
Musi być pyszne! Jak tylko będę mieć wszystkie składniki w domu to od razu zrobię :)
-
2011/07/07 08:11:58
-
Gość: mania, *.adsl.inetia.pl
2011/07/07 09:44:23
Surowe masło kakaowe można też kupić tu:
www.surovital.pl
www.rawfoods.pl
-
Gość: mania, *.adsl.inetia.pl
2011/07/07 09:47:35
Jak się wpisze hasło ,,surowe masło kakaowe'' to już wyskakują jadalne propozycje:)

Weganizm Weganizm

Weganizm