Blog > Komentarze do wpisu
Surowy sernik kokosowy

Składniki (na małą okrągłą foremkę - ok 17 cm średnicy):

  •  ok. 100 g masy daktylowej lub zmielonych daktyli
  • ok. 50 g orzechów
  • 150 g wiórków kokosowych
  • 2 łyżeczki rodzynek koryntek
  • 2 łyżki surowego oleju kokosowego  (naturalnie pachnącego kokosem)
  • pół szklanki wody
  • owoce do przybrania

Sposób przyrządzenia:

Orzechy grubo zmielić w młynku do kawy. Foremkę posypać odrobiną orzechów, resztę wymieszać z masą daktylową. Powstałą masą wyłożyć dno i brzegi foremki.

Wiórki kokosowe zmielić w młynku do kawy, a następnie zmiksować z wodą i olejem kokosowym na gładką masę (jeśli trudno ją zmielić, można dodać odrobinę wody, ale nie za wiele, żeby ciasto nie było rzadkie). Białą masę mieszamy z rodzynkami i nakładamy na przygotowany spód. Dekorujemy owocami. Wkładamy do lodówki na ok. godzinę. Przechowujemy w lodówce.



 

sobota, 16 lipca 2011, slq1

Polecane wpisy

Komentarze
2011/07/16 07:12:07
bardzo urokliwy jest ten sernik, wszystko przez owoce:-)))
-
Gość: Ilona, *.54.174.45.tvksmp.pl
2011/07/16 11:17:42
O matko, jak to apetycznie wygląda, obiecuję kiedyś spróbować.
-
Gość: Irek, *.ip.netia.com.pl
2011/07/18 23:43:27
Wykonane i zjedzone. Smakowało :)
-
2011/07/22 05:13:02
Super :) Dzięki!

Weganizm Weganizm

Weganizm