Blog > Komentarze do wpisu
Zupa nie zupełnie surowa



 

Składniki

2 pomidory

1/2 świeżej cebulki

2 awokado

1/2 średniej wielkości kalafiora

1/2 ząbka czosnku

sól, pieprz

natka pietruszki lub koperek

ew. woda, gdyby zupa była zbyt gęsta

 

Sposób wykonania

Pomidory zamoczyć szybko w gotującej się wodzie i wyjąć, a następnie obrać skórkę.

Kalafior ugotować na parze przez około 10 do 15 minut, po czym szybko wyjąć go z garnka.

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy aż do uzyskania odpowiadającej nam konsystencji.

Pomysł na to, żeby dodać kalafior ugotowany na parze powstał, kiedy surowa wersja tej zupy niezbyt przypadła mi do smaku. Kalafior ugotowany na parze, ale nie przegotowany, nadaje zupie całkowicie inny zapach i smak. Udekorować zupę koprem oraz połówką awokado i połówką pomidora.

 


 



sobota, 30 lipca 2011, slq1

Polecane wpisy

Komentarze
2011/07/30 10:34:35
hmm fajny pomysł :)

Weganizm Weganizm

Weganizm