Blog > Komentarze do wpisu
Fasolka szparagowa z sosem z awokado


 

Prosty szybki obiad

 

Składniki:

  • fasolka szparagowa (ok. 20 dkg na porcję)
  • kilka ziemniaków
  • awokado
  • łyżka oliwy z oliwek (opcjonalnie)
  • orzechy włoskie lub pekan (posiekane)
  • sól, oregano

 

Sposób przyrządzenia:

Fasolkę umyć, odciąć ogonki, ziemniaki dokładnie wyczyścić lub oskrobać. Fasolkę i ziemniaki ugotować na parze. Awokado obrać i zmiksować z wodą (ok.1/2 szklanki na 1 owoc) z dodatkiem soli, oregano i ew. oliwy z oliwek. Fasolkę i ziemniaki wyłożyć na talerz, fasolkę polać sosem i posypać posiekanymi orzechami. Podawać z surowymi warzywami.

 



wtorek, 16 sierpnia 2011, slq1

Polecane wpisy

  • Jak wykorzystać nadwyżkę ugotowanych płatków owsianych?

    Mam niejaką tendencję do robienia wszystkiego za dużo. Tak też często jest z kaszą z płatków owsianych. Prawie zawsze zostaje mi nadwyżka kaszy, którą wyrzucam.

  • Tofu a'la karp po żydowsku

    Składniki: 1 kostka tofu, garść rodzynek, garść płatków migdałowych, 1 cebula, 1 mała marchew, 1 mała pietruszka, kilka liści zielonej pietruszki, 1 płaska łyże

  • Placki ziemniaczano-warzywne

    Składniki 10 dużych surowych ziemniaków startych jak na placki ziemniaczane połowa niedużej cukinii ćwiartka kostki tofu 0,5 cebuli i ew. szczypiorku połowa bro

Komentarze
2011/08/16 22:19:22
Ciekawe połączenie-wypróbuję, bo do tej pory nie łączyłam fasolki z awokado a lubię wszystkie składniki:)

Weganizm Weganizm

Weganizm