Blog > Komentarze do wpisu
Zupa z czerwonej soczewicy


 

SKŁADNIKI:

  • pół kg czerwonej soczewicy
  • 1 cukinia średniej wielkości
  • 3 marchewki
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 1 kartonik/puszka prasowanych pomidorów lub krojonych w kostkę w sosie własnym
  • czosnek
  • kostka warzywna
  • sól, pieprz,curry, imbir w proszku, cayenne,kolendra, gałka muszkatołowa,bazylika
  • 1 papryka czerwona lub innego koloru
  • 1 cebula
  • zielona pietruszka

 

SPOSÓB WYKONANIA

Soczewicę opłukać wielokrotnie, wlać wodę, włożyć kostkę warzywną i gotować od zagotowania 10 do 15 min. Osobno podsmażyć cebulę wraz z pokrojoną w plastry marchewką i papryką. Do gotującej wody wrzucić podsmażone warzywa, a następnie pokrojoną w dużą kostkę cukinię. Gotować kolejne 15 minut. Doprawić solą, pieprzem i wymienionymi wyżej ziołami.



czwartek, 15 września 2011, slq1

Polecane wpisy

Komentarze
2011/09/15 10:49:27
uwielbiam, zupę z soczewicy :)
-
2011/09/17 19:18:58
ja też :) choć moja zazwyczaj nie ma, aż tylu składników to i tak jest pyszna :)

Weganizm Weganizm

Weganizm