Blog > Komentarze do wpisu
Mleczko z makadamii

Składniki:

  • 75 g orzechów makadamii
  • 1,5 szklanki wody

Sposób przyrządzenia:

Bez namaczania miksujemy orzechy z wodą. Można przecedzić, jeśli bleneder ma mniejszą moc i pozostały kawałeczki orzechów. Mleczko ma bogaty smak. Można dodać mniej wody, jeśli chcemy mieć mleczko gęściejsze lub nieco więcej, jeśli ma być rzadsze. Przygotowuje się je ekspresowo. Jedyna wada, to to, że makadamia podrożała.



sobota, 08 października 2011, slq1

Polecane wpisy

  • Mleczko sezamowe

    Składniki: 1/3 szklanki nasion sezamu 1/4 szklanki obranych pistacji małosolonych lub niesolonych 2 łyżki melasy (np. z winogron) lub syropu daktylowego czy z a

  • Mleczko daktylowo-karobowe

    Składniki: pół szklanki orzechów laskowych 2 łyżki surowego karobu w proszku 5 świeżych daktyli Sposób przyrządzenia: Orzechy namoczyć na noc, zblendować z 2 s

  • Mleko kokosowe

    Składniki: Orzech kokosowy Woda Syrop z agawy lub inny. Sposób przygotowania: Wywiercamy ostrym nożem dziurę w skorupie kokosa i wylewamy przez nią mleko kokos

Komentarze
2011/10/10 08:50:26
Ostatnio próbowałam u znajomych mleczka z orzechów, było pyszne :) wypróbuję Twój przepis. Pozdrawiam serdecznie :)

Weganizm Weganizm

Weganizm