Blog > Komentarze do wpisu
Warzywa korzenne zapiekane w piekarniku


 Składniki:

  • marchew
  • buraki
  • cebula
  • ziemniaki
  • kalafior
  • korzeń pietruszki
  • parę gałązek rozmarynu
  • oliwa do wysmarowania blachy
  • sól, pieprz, ew. inne ulubione zioła

Marynata:

  • oliwa
  • sos sojowy chiński
  • sos sojowy japoński
  • ew. ocet balsamiczny
  • czosnek

WYKONANIE

Warzywa umyć dokładnie i jeśli są młode, należy zostawić skórkę. W innym wypadku, obrać ze skórki. Blachę wysmarować oliwą, ułożyć warzywa.

Smarować warzywa marynatą za pomocą pędzla, posypać solą, ziołami i rozmarynowymi listkami.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni C i zapiekać około 30 do 45 minut zależnie od tego jaką twardość warzyw sobie życzymy osiągnąć.



wtorek, 25 października 2011, slq1

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: Ja weganka, *.osk.enformatic.pl
2011/11/12 20:34:36
Pycha :)

Weganizm Weganizm

Weganizm