Blog > Komentarze do wpisu
Przepis konkursowy: Bezkrwawe "Krwiste mięso"

Przepis nadesłała Kamila    


Składniki :

  • 3 szklanki mąki
  • szklanka bulionu warzywnego
  • pół szklanki oleju lub oliwy  z oliwek
  • 1 łyżka octu winnego
  • przyprawy : sos sojowy, majeranek, pieprz, czosnek granulowany, koperek, pietruszka, curry, papryka
  • woda z gotowanych buraków, sok z buraków lub barszcz w proszku


W misce umieścić wszystkie składniki , wymieszać łyżką. W razie potrzeby dodać mąki. Uformować odpowiedni kształt. Zawinąć w gazę i gotować w wodzie lub w folię aluminiową i gotować na parzę ok 1 godziny. W celu uzyskania odpowiedniej konsystencji po ugotowaniu podsuszyć np. w piekarniku.
Gotowe!

 

środa, 30 listopada 2011, slq1

Polecane wpisy

  • Jak wykorzystać nadwyżkę ugotowanych płatków owsianych?

    Mam niejaką tendencję do robienia wszystkiego za dużo. Tak też często jest z kaszą z płatków owsianych. Prawie zawsze zostaje mi nadwyżka kaszy, którą wyrzucam.

  • Tofu a'la karp po żydowsku

    Składniki: 1 kostka tofu, garść rodzynek, garść płatków migdałowych, 1 cebula, 1 mała marchew, 1 mała pietruszka, kilka liści zielonej pietruszki, 1 płaska łyże

  • Placki ziemniaczano-warzywne

    Składniki 10 dużych surowych ziemniaków startych jak na placki ziemniaczane połowa niedużej cukinii ćwiartka kostki tofu 0,5 cebuli i ew. szczypiorku połowa bro

Komentarze
Gość: Aniel, *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl
2014/02/25 11:14:15
Bardzo fajny blog. Jednak jako wegetarianka z 14 letnim stażem nie rozumiem po co tworzyć takie przepisy. Widok czegoś, co przypomina obdarte ze skóry zwierzę nie zachęca do jedzenia,przynajmniej mnie.

Weganizm Weganizm

Weganizm