Blog > Komentarze do wpisu
Przepis konkursowy: Zupa z kiszonej kapusty, z ziemniakami na parze, awokado i sosem sojowym
Autor: Olgierd Kostanowicz




Składniki na 2 porcje:

  • 1/4 słoika kapusty kiszonej
  • jedna łodyga selera naciowego
  • 4 młode ziemniaki
  • jedno małe awokado
  • sos sojowy
  • dwie łyżeczki oleju sezamowego
  • szczypta pieprzu kajeńskiego
  • natka pietruszki

Kapustę kiszoną lekko posiekaj, wymieszaj ją z drobno posiekanym selerem naciowym, 1-2 łyżkami sosu sojowego oraz  szczyptą pieprzu kajeńskiego lub czarnego. W tym samym czasie ugotuj, najlepiej na parze 4-5 ziemniaków. Polecam młode ze skórką. Awokado pokrój w półksiężyce. Gdy ziemniaki są już miękkie pokrój je w podobne jak awokado cząstki. 
W głębokim talerzu ułóż przyprawioną sosem sojowym i pieprzem kajeńskim kapustę z selerem. Całość zalej gorącą lub ciepłą wodą. Na górę ułóż cząstki awokado i ziemniaków . Gotową zupę polej odrobiną oleju sezamowego, posyp posiekaną natką pietruszki a na środku połóż listek selera naciowego.
Zupa gotowa.

Smacznego....



środa, 09 listopada 2011, slq1

Polecane wpisy

  • Zupa pomidorowa

    Składniki: 1 kartonik pomidorów krojonych w kostkę lub prasowanych 1-2 bukieciki brokułów 3 marchwie cukinia makaron np. muszelki sucha soja, drobno mielona nat

  • Przepis konkursowy: Zupa krem z pora z rozmarynem

    Przepis nadesłała Andżelika (autorka bloga Wegetarianka w kuchni )  Składniki: 3 duże pory (ich biała część) 2 ziemniaki 1-1,5 litra bulionu warzywne

  • Zupa z czerwonej soczewicy

    SKŁADNIKI: pół kg czerwonej soczewicy 1 cukinia średniej wielkości 3 marchewki 1 puszka mleka kokosowego 1 kartonik/puszka prasowanych pomidorów lub krojonych w

Weganizm Weganizm

Weganizm