Blog > Komentarze do wpisu
Surowe ciasteczka migdałowo-kokosowe

 

Składniki:

  • ok.80 g surowej mąki kokosowej (lub zmielonych wiórków kokosowych)
  • 1 mały banan,
  • ok. 50 g namoczonych na noc migdałów
  • 25 g rodzynek
  • łyżka maku

Sposób przyrządzenia:

Banana rozgnieść. Namoczone migdały obrać ze skórki i zmielić w młynku do kawy. Rodzynki posiekać. Wszystkie składniki połączyć dodając wody bardzo małymi porcjami (tylko tyle ile to koniecznie dla zespojenia składników). Gdyby ciasto było za luźne, dodać mąki kokosowej. Formować małe ciasteczka, przechowywać w lodówce.



środa, 23 listopada 2011, slq1

Polecane wpisy

  • Chłodnik ze szpinaku i awokado

    Składniki: parę garści młodego szpinaku 1-2 awokado 1 ząbek czosnku, duży połówka ogórka świeżego rzodkiewka koperek sól himalajska pieprz czarny Szpinak, awo

  • Talerz witariański

     W pewien piątek wieczorem odwiedziła mnie niespodziewanie trójka moich przyjaciół i chociaż lodówka święciła pustka, udało mi sie stworzyć coś do zjedz

  • Torcik owocowy

     SKŁADNIKI 3 banany 1 jabłko, duże 8 truskawek 1 mango 4 marakuje SOS 4 świeże daktyle 0,5 filiżanki czarnej jagody ew. parę kropli wody Sposób wykon

Komentarze
Gość: Lili, *.red-88-16-175.dynamicip.rima-tde.net
2016/01/09 15:14:26
Pysznie : )

Weganizm Weganizm

Weganizm