Blog > Komentarze do wpisu
Przepis konkursowy: Cieciorka z warzywami na słodko-kwaśno

Przepis nadesłała Andżelika

(autorka bloga Wegetarianka w kuchni)

 

Składniki:

  •  szpinak w liściach (ok 3 garści, może być mrożony)
  •  pół strąka papryki
  •  ok 150g cieciorki
  •  cebula
  •  natka pietruszki
  •  łyżeczka cukru i łyżeczka octu
  •  ziele angielskie
  •  liść laurowy
  •  mielona słodka papryka
  • sól, pieprz

 Sposób przygotowania:

Cieciorkę przez noc moczyć w wodzie, odcedzić, gotować w nieosolonej wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim aż zacznie się robić miękka. Posolić i gotować jeszcze kilka minut. W tym czasie na patelni dusić paprykę z posiekaną cebulą, pod koniec dodać szpinak, pietruszkę, odcedzoną cieciorkę, przyprawić papryką, solą, pieprzem, cukrem i octem. Dusić jeszcze 5 minut. Podawać z razowym pieczywem:)



sobota, 03 grudnia 2011, slq1

Polecane wpisy

  • Jak wykorzystać nadwyżkę ugotowanych płatków owsianych?

    Mam niejaką tendencję do robienia wszystkiego za dużo. Tak też często jest z kaszą z płatków owsianych. Prawie zawsze zostaje mi nadwyżka kaszy, którą wyrzucam.

  • Tofu a'la karp po żydowsku

    Składniki: 1 kostka tofu, garść rodzynek, garść płatków migdałowych, 1 cebula, 1 mała marchew, 1 mała pietruszka, kilka liści zielonej pietruszki, 1 płaska łyże

  • Placki ziemniaczano-warzywne

    Składniki 10 dużych surowych ziemniaków startych jak na placki ziemniaczane połowa niedużej cukinii ćwiartka kostki tofu 0,5 cebuli i ew. szczypiorku połowa bro

Weganizm Weganizm

Weganizm