Blog > Komentarze do wpisu
Kotleciki z cieciorki

  • zamoczyć ziarno ciecierzycy na noc, żeby zmiękło
  • następnego dnia zmielić dokładnie blenderem
  • dodać przypraw: jarzynki, pieprzu, koperku, tymianku lub jakie kto preferuje
  • dodać kilka łyżek mąki orkiszowej
  • można dodać sosu sojowego, jeśli będzie mało słone
  • ulepić małe, płaskie kotleciki
  • smażyć na oliwie

Smaczne są w kanapce i jako danie obiadowe z ryżem i surówką. 

Jeśli masa jest za sucha, można dodać trochę mleka sojowego albo wody, a jak się nie klei, to 1 łyżkę skrobi kukurydzianej, ale nie należy przesadzać z mąką, one się skleją w czasie smażenia. 


niedziela, 08 stycznia 2012, slq1

Polecane wpisy

  • Kotleciki z farszu sojowego i ziemniaków

     SKŁADNIKI suchy farsz sojowy ca 130 g 6 szt. ugotowanych ziemniaków połówka cebuli niewielka garstka zielonej pietruszki gałka muszkatołowa, pieprz, só

  • Kokosowe (nie)żeberka

    Składniki: kotlety sojowe (ilość sztuk zależna od zapotrzebowania) orzech kokosowy, z którego wypite zostało mleczko sól, pieprz, sos sojowy, przyprawa ziołowa

  • Kotleciki warzywno-gryczane

    Składniki: (porcja na ok. 16 kotlecików) 100 g kaszy gryczanej (1 saszetka) 1 cebulka 1 duża czerwona papryka połowa niedużej cukinii 1 sojowa wędzona parówka (

Weganizm Weganizm

Weganizm