Blog > Komentarze do wpisu
Pasta z zielonego groszku

Składniki:

  • Puszka konserwowego zielonego groszku
  • Średniej wielkości płat papryki konserwowej lub 1 ogórek konserwowy
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • Natka pietruszki - nie więcej niż pół pęczka jeśli świeża, lub suszona
  • Około 1 łyżeczki oleju

 

Przygotowanie:

Groszek odcedzamy, przekładamy do naczynia w którym miksujemy go razem z płatem papryki lub ogórkiem.

Następnie dodajemy przyprawy, posiekaną natkę oraz olej i wszystko razem mieszamy.



wtorek, 14 lutego 2012, slq1

Polecane wpisy

Komentarze
2012/02/15 13:00:03
tez robilam w weekend taka paste, tylko ze ja dodaje maly zabek czosnku i pokrojne oliwki, moja ulubiona :D
-
2012/02/17 08:29:33
A ja robiłam z cebulką zeszkloną i przyprawami:)
Twoja z takim dodatkiem pewnie jest ostrzejsza w smaku:)
Pozdrawiam!

Weganizm Weganizm

Weganizm