Blog > Komentarze do wpisu
Pasztet wegański

Składniki:

  • 300 g tofu
  • ½ buraka
  • 2 marchwie
  • 2 cebule
  • 2 dkg ziaren słonecznika (łuskanego)
  • 3 ząbki czosnku
  • 30 dkg pieczarek lub innych grzybów
  • 2 łyżeczki curry lub innej przyprawy
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki rozpuszczonego wegetariańskiego bulionu warzywnego
  • 2 łyżeczki wegetariańskiego bulionu grzybowego
  • ew. sos sojowy do smaku

Sposób przyrządzenia:

Warzywa pokroić i ugotować na parze do miękkości.

Grzyby usmażyć z cebulą.

Wyłożyć wszystkie składniki do miksera. Czas miksowania decyduje o konsystencji pasztetu. Na koniec dodać wyciśnięty czosnek i wylać powstałe ciasto do wysmarowanej formy. Pasztet piecze sie w temp. 2000 C  przez 40 min.





 

piątek, 13 kwietnia 2012, slq1

Polecane wpisy

Komentarze
2012/04/14 12:07:00
Powiem tylko jedno: wygląda smakowicie :)
-
2012/04/22 11:26:07
Proste a smaczne - to lubię :)
-
Gość: alois, *.dynamic.mm.pl
2012/10/20 19:07:57
A gdzie można kupić wegetariański bulion grzybowy?? Nigdzie takiego nie widziałam! Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź na maila: alois@wp.pl :)
-
2012/10/23 17:44:53
ten przepis przysłała mi koleżanka ze Szwecji, ale na pewno można gdzieś kupić bulion grzybowy przez internet, a najłatwiej kupić zwykły wegański bulion i dodać np. sproszkowane grzyby, najlepiej borowiki :)

Weganizm Weganizm

Weganizm