Blog > Komentarze do wpisu
Chrupki chlebek "Radość weganina"

 

SKŁADNIKI

  • 3/4 szklanki siemienia lnianego
  • 1 szklanka różnego rodzaju ziaren, np.: ziarna slonecznika, pestki dyni, ziarna sezamu, kminek
  • 200 ml wody filtrowanej
  • pół łyżeczki soli himalajskiej lub morskiej

 WYKONANIE

Wymieszać wszystkie składniki w misce.

Pozostawić na 15 minut. Piec nastawić na funkcję gorące powietrze, jeśli nie ma takiej funkcji, może być zwykła funkcja grzanie 'od góry i od dołu'. Nagrzać piekarnik do temperatury 1500C.

Powstałą masę wyłożyć na pokrytą papierem do pieczenia płaską blachę i dokładnie rozprowadzić tak, by nie powstawały "dziury". Piec 50-60 minut. Ostudzić, po czym połamać chlebek w mniejsze części.

Dla mnie ten chlebek to było odkrycie. Od wielu lat byłam wielbicielką chrupkiego chlebka oraz wszelkiego rodzaju ziaren i orzechów. A teraz udało mi się upiec połączenie obydwu. Chlebek jest nie tylko smaczny, ale także zdrowy. Mam nadzieję, że zarażę was moim entuzjazmem. Smacznego!

 

       



środa, 09 maja 2012, slq1

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: , *.red-79-144-232.dynamicip.rima-tde.net
2012/05/09 18:45:43
Wlasnie na cos takiego czekalam:)zadnych jaj drozdzy i tych roznych polepszaczy.Pozdrawiam serdecznie.
-
2012/05/10 10:25:26
Świetny pomysł :-) na 100 % zrobię. Myślałam ostatnio żeby zrobić ten z kaszy jaglanej ale ten jest jeszcze fajniejszy.
-
2012/05/12 20:42:24
Pyszny!! Zrobiłam dzisiaj :-) uzależniający.
-
Gość: ren, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2012/05/31 00:19:19
Cudo, właśnie wyciągnęłam z piekarnika mój pierwszy wyrób. Pychota!
-
2014/06/11 18:09:41
Jaki on ładny!

Weganizm Weganizm

Weganizm