Blog > Komentarze do wpisu
Tort z kiwi - raw

Składniki (na tortownicę o średnicy 22 cm):

  • kiwi - około 10-12 szt.
  • wiórki kokosowe - ok. 5 łyżek stołowych,
  • daktyle (suszone) (około 150-200 g.)
  • rodzynki - ok. 2 łyżek stołowych,
  • owoce do dekoracji.

Sposób przyrządzenia:

Daktyle namoczyć w wodzie lub soku pomarańczowym na ok. 2 h. Następnie jeśli wchłonęły cały płyn rozgnieść je i połączyć z 3 łyżkami wiórków kokosowych (jeśli pozostał płyn można go odlać lub poczekać aż się wchłonie). Daktyle z wiórkami kokosowymi wyrabiamy na plastyczną masę. Tortownicę posypujemy wiórkami, a następnie wykładamy warstwą daktylową, która stanowi spód ciasta. Na spodzie układamy kolejno warstwy pokrojonych w plastry kiwi i co najmniej co drugą warstwę posypujemy wiórkami i rodzynkami, co zapewni nam wciągnięcie nadmiaru wilgoci i utrzymanie konsystencji ciasta, którą łatwo będzie kroić. Wierzch dekorujemy wg uznania, wstawiamy do lodówki na ok. 1 h. Gotowe do pałaszowania!



sobota, 08 września 2012, slq1

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: Andrzej Skurko, 193.238.66.*
2012/09/09 00:20:07
To znakomity przepis dla wszystkich raw wegan, wielkie dzięki za ten przepis!
-
Gość: badylarnia, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2012/09/10 17:24:42
Chciałabym Cię poinformować, że Twój blog został przeze mnie nominowany to The Versatile Blogger Award. Po więcej informacji zapraszam tutaj: badylarnia.blogspot.com/2012/09/tortellini-w-pomidorach-i-brak-czasu.html
-
2012/09/12 03:17:46
dzięki serdeczne :)
-
2012/09/15 17:13:01
ja dziś zrobiłam surową szarlotkę na bazie Twojego spodu do ciasta. Wyszła pyszna!!! dziękuję i pozdrawiam
Monika
-
2012/09/23 05:03:17
Andrzeju i Moniko, dzięki za sympatyczne komentarze,

pozdrawiam serdecznie :)

Weganizm Weganizm

Weganizm