Blog > Komentarze do wpisu
Naleśniki z wegańskim żółtkiem

 

The Vegg to bardzo ciekawy nowy produkt, o którym kiedyś pisałam na stronie http://weganizm.blox.pl/2012/09/Wege-jajka.html - wegańskie żółtka. Naprawdę zaskoczyło mnie, jak dobrze zastępuje on prawdziwe żółtko. Otrzymałam w prezencie paczuszkę i postanowiłam zaeksperymentować, a rezultat przeszedł moje najśmielsze oczekiwania:

  • 3/4 szkl mąki
  • 1 szkl. mleka sojowego (nie eksperymentowałam z wodą, czy innym roślinnym)
  • 1 łyżeczka "The Vegg" plus 1/4 szkl. wody - rozmiksowane w mini blenderze przez 15 sekund - (nie dotykać rękami)
  • sól (ja nie dodałam soli, bo nie używam)

 

Ciasto przygotować jak na normalne naleśniki, nie powinno być zbyt gęste, bo wyjdą nam racuchy.

 Wg mnie The Vegg może zastąpić żółtka w przepisach na tradycyjne ciasta :)

http://www.veganstore.co.uk/mm5/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=1&Product_Code=170&Category_Code=002

 





 



 

poniedziałek, 25 marca 2013, slq1

Polecane wpisy

Komentarze
2013/03/25 09:09:08
Skad zamawialas to weganskie zoltko?
-
2013/03/25 09:28:53
@Betina - ja "The Vegg" dostałam w prezencie. W Polsce chyba jeszcze nie ma, ale można zamówić np. z Niemiec i Anglii:

www.vegan-wonderland.de/catalog/-The-Vegg---veganes-Eigelb-p-3568.html

www.veganstore.co.uk/mm5/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=1&Product_Code=170&Category_Code=002

-
2013/03/31 21:24:49
Wszystkim miłośnikom dobrej kuchni życzę zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych.

Weganizm Weganizm

Weganizm