Blog > Komentarze do wpisu
Placuszki z kukurydzy
Składniki
Wykonanie Zetrzeć cukinię na tarce do warzyw, posolić z ca 1.5 łyżeczki soli i odstawić na 10 minut, a następnie odsączyć z powstałego soku. Ziarenka z papryczki zeskrobać, a papryczkę pokroić drobno. Płatki owsiane zalać wrzątkiem tak, aby ledwie były przykryte i odstawić na parę minut, aż powstanie gęsta papka. Następnie ewentualny nadmiar wody odlać i wymieszać razem wszystkie składniki, dodając na końcu pieprz. Odstawić na 10 minut. Smażyć placuszki nakładając łyżką na patelnię wypełnioną dość dużą ilością oliwy czy oleju. Smażyć ok. 2 minut po obydwu stronach. Smakują jeszcze lepiej ostudzone. Podać z wegańską śmietaną, salsą czy ewentualnie innym dodatkiem wg smaku.
sobota, 13 kwietnia 2013, slq1
Komentarze
e_d_y_s_q_a
2013/04/14 01:15:17
Od dawna myśle o zrobieniu placków z kukurydzy. Twój przepis jest świetny :-) zrobię takie!
Gość: Dharma, *.cust.tele2.se
2013/04/14 10:41:16
Dzieki za inspirujące komentarze. Chce sie wymyslac czy wyszukiwac nowe przepisy po takiej zagrzewce.
Gość: Iza, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2013/05/09 21:36:28
Dziś zrobiłam placki, zapomniałam o papryczce, dodałam hinduską uniwersalną, dosyć pikantną. Placki okazały się świetne, wejdą do stałego repertuaru, tym bardziej, że sezon się zbliża, wykorzystam warzywa z własnej uprawy. Przepis imponujący, szczególnie pomysł zaparzania płatków owsianych. Świetny !
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |