Blog > Komentarze do wpisu
Ciasto jaglane (bezglutenowe)

  • 1 ½ szkl mąki jaglanej,
  • 0,5 szkl. mąki kukurydzianej,
  • 2 łyżki mąki amarantusowej,
  • ¼ szkl oleju,
  • ¼ szkl. pasty kokosowej (lub 1 łyżka oleju kosowego i 3 łyżki zmielonych wiórków kokosowych)
  • ½ łyżeczki proszku (kamienia winnego),
  • kilka kropel cytryny, odrobina wody,
  • bakalie, jabłko,
  • cynamon,
  • kruszonka (mąka kukurydzianka, olej kokosowy, odrobina czegoś słodkiego- cukru, syropu).

Sposób przyrządzenia:

Mąki wymieszać, dodać kamień winny, bakalie, następnie połączyć z olejem, pastą kokosową i niewielką ilością wody (tyle, by ciasto było elastyczne). Wykładamy blachę ciastem, układamy na nim pokrojone jabłko, posypujemy cynamonem, skrapiamy cytryną i posypujemy kruszonką. Pieczemy w temperaturze ok. 180 st. C przez 30-40 minut.



wtorek, 31 grudnia 2013, slq1

Polecane wpisy

Komentarze
2014/06/26 09:13:32
ciasto wygląda baaardzo smakowicie
-
Gość: Marylka, *.cust.bredbandsbolaget.se
2015/03/25 23:13:26
Od pol roku przeszlam na diete bezglutenowa i szukam fajnych i prossstych przepisow. Ten wydaje sie byc takim. Koniecznie musze wyprobowac.

Weganizm Weganizm

Weganizm