Blog > Komentarze do wpisu
Tofu a'la karp po żydowsku
Składniki:
Sposób przyrządzenia: Tofu kroimy w cienkie plasterki i przekładamy wodorostami sushi nori, skrapiamy cytryną, doprawiamy solą i odrobiną oliwy. Zostawiamy na noc w chłodnym miejscu (zamiast marynować tofu można użyć sosu sojowego). Przyrządzamy wywar z włoszczyzny (warzywa można wykorzystać na sałatkę). Cebulę kroimy w wąskie paseczki i gotujemy na bulionie, aż zmięknie, dodając rodzynki, ziele angielskie, liść laurowy, sól, później płatki migdałowe. Dodajemy sok z cytryny i doprawiamy syropem z agawy (smak powinien być słodkawy). Na końcu dodajemy agar rozmieszany w 0,5 szklanki zimnej wody. Całość mieszamy aż do wrzenia, a następnie studzimy. Gdy galaretka zaczyna gęstnieć, zalewamy nią ułożone na półmisku tofu z dodatkami (marchew, pietruszka pokrojone w plastry, zielona pietruszka). Zostawiamy do stężenia w chłodnym miejscu. sobota, 28 grudnia 2013, slq1
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Best essay writing service